Materiaaleista

Samaskorun omavalmisteiset tuotteet ovat valmistettu joko akryylista, koivusta tai savutammesta. Korujen koukut tai nappikorvakorujen piikit ovat ruostumatonta terästä.

Haluamme kuunnella meille tärkeitä asiakkaitamme ja heidän toiveestaan olemme tuoneet myös hopea- ja teräskoruja valikoimiimme.

Emme valmista hopea- ja teräskoruja itse vaan etsimme ympäri maailmaa laadukkaita ja luotettavia valmistajia, jotka ovat tehneet tätä työtä jo kymmeniä vuosia. Haluamme, että asiakkaamme saavat laadukkaita, kestäviä ja kauniita koruja itselleen helposti ja nopeasti!

Puu- ja akryylikorut

Valmistamme itse puisia ja akryylisia koruja Samaskorun pajalla Joensuussa. Korut valmistetaan laserleikkaamalla, joten koruissamme on alkuun mieto savuntuoksu, joka kuitenkin häviää pian.

Puukorut ovat tällä hetkellä suomalaista koivua tai savutammea. 

Puukorut on hyvä suojata kosteudelta ja kemikaaleilta. Puukorut on hyvä puhdistaa kuivalla liinalla.

Akryylikoruja kannattaa säilyttää erillään muista koruista etteivät ne naarmuntuisi. Muuten akryyli kestää hyvin esim. kosteutta ja ne voi puhdistaa kostealla liinalla.

 

Ruostumaton teräs

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut korut ovat kestäviä, ja niiden paras ominaisuus on se, että ne säilyvät muuttumattomina vuodesta toiseen. Ne ovat siis myös helppohoitoisia, eivätkä juurikaan naarmuunnu käytössä.  Teräskorut sopivat ominaisuuksiensa vuoksi erinomaisesti jokapäiväiseen käyttöön. Ne ovat huolettomia käyttää, ja sopivat tästä syystä hyvin myös lahjaksi, kun haluat antaa jotakin, joka kestää aikaa.

Valikoimamme kaikki korut ovat sellaisia, joiden tietty osa on valmistettu ruostumattomasta teräksestä (stainless steel). Meidän korujen kohdalla se tarkoittaa sitä, että kaulakorujen ketjut, korvakorujen koukut sekä nappikorvakorujen piikit ovat ruostumatonta terästä.   

Hopeakorut

Hopeakorut ovat hyvä valinta sinulle, joka haluat astetta enemmän kimallusta sekä ajattomuutta koruihisi. Hopeakorut ovat hyvin kestäviä, helppohoitoisia ja sopivat moneen tilaisuuteen. Hopeakoruja voit puhdistaa säännöllisin väliajoin juoksevan veden alla, sekä tarvittaessa käyttää veden kanssa pieni määrä astioiden pesuun tarkoitettua käsinpesunestettä. Monissa liikkeissä myydään myös hopeakorujen puhdistukseen tarkoitettuja puhdistusaineita jos haluat tehostaa puhdistusta.

Löydät valikoimistamme paljon erilaisia hopeakoruvaihtoehtoja, jotta varmasti jokaisen tyyliin löytyy se oikea vaihtoehto.

   

Nikkeli

Keskustelu nikkelin käytöstä koruissa on ollut viime vuosina kiivasta. Nikkelille allergisoituminen on yleistä, ja suuret pitoisuudet edesauttavat herkistymistä. Nykyisin nikkelipitoisuuksia säätelee kuitenkin EU:n nikkelidirektiivi, joka on tullut voimaan jo 2000-luvun alussa. Sillä on rajoitettu nikkelin käyttöä esimerkiksi koruissa, ja annettu pitoisuuksille raja-arvot. Korujen lisäksi nikkeliä sisältäviä tuotteita voivat olla esimerkiksi vetoketjut, napit, nepparit, niitit, hakaset, soljet, kellon rannekkeet, silmälasien kehykset, hiussoljet, ja monet muut varsin arkisilta vaikuttavat esineet ja asiat. Tanskassa tehdyn tutkimuksen mukaan noin viidesosasta metallikuorisista kännykkämalleista vapautuu enemmän nikkeliä, kuin terveydelliset suositukset sallivat. Pieniä pitoisuuksia nikkeliä on siis paljon muuallakin, kuin koruissa. Nikkelidirektiivissä on säädetty muun muassa seuraavaa: Nikkeliä ja sen yhdisteitä ei saa käyttää eikä luovuttaa markkinoille ihon kanssa välittömään ja pitkäaikaiseen kosketukseen tarkoitetuissa tuotteissa, kuten esimerkiksi * korvakoruissa, kaulakoruissa, rannerenkaissa ja –ketjuissa, nilkkarenkaissa ja sormuksissa, jos ihon kanssa välittömässä ja pitkäaikaisessa kosketuksessa olevista tällaisten tuotteiden osista vapautuvan nikkelin määrä on suurempi kuin 0,5 mikrogrammaa neliösenttimetriä kohden viikossa. *edellä mainitun kaltaisissa tuotteissa, silloin kun ne on päällystetty muulla materiaalilla kuin nikkelillä, ellei päällyste rajoita vapautuvan nikkelin määrää tuotteiden välittömässä ja pitkäaikaisessa ihokosketuksessa olevissa osissa alle 0,5 mikrogrammaa neliösenttimetriä kohden viikossa, tuotteen tavanomaisen, vähintään kahden vuoden käyttöajan aikana.

 

Näin pidennät korujesi käyttöikää

Korun käyttöikää on mahdollista pidentää pitämällä siitä hyvää huolta. Hyvänä nyrkkisääntönä on vanha viisaus; pue koru viimeisenä, ja riisu ensimmäisenä. Korut toki ovat käyttöön tarkoitettuja, mutta niiden tehtävä on loistaa kantajansa yllä, ei joutua kaltoin kohdelluksi. Näillä muutamalla vinkillä lisäät korujesi käyttöikää huomattavasti:
  • Poista korut aina mennessäsi saunaan, suihkuun tai uimahalliin. Kosteus, kuumuus, kloorattu vesi, sekä voimakkaasti hikoileva iho eivät tee hyvää varsinkaan puukoruille.
  • Vältä korujen altistamista kemikaaleille, kuten hajuvesille ja hiustenhoitotuotteille. *poista korut urheillessasi. Kuten saunassa, urheilusuorituksen aikana ihosta erittyy hikeä ja kuona-aineita, jotka eivät ole hyväksi korulle.
  • Säilytä korut asianmukaisesti. Säilytä korut toisistaan erillään, jolloin ne eivät pääse hankautumaan toisiaan vasten, eivätkä mene solmuun keskenään. Usein korut unohtuvat esimerkiksi lavuaarin reunalle, tai kylpyhuoneen peilitasolle, jolloin ne altistuvat helposti kosteudelle.
Likaiset korut, ja esimerkiksi kosteuden jääminen korvakorujen tai sormuksen ja ihon väliin aiheuttavat usein iho-oireita. Koruihin jäänyt lika voi ärsyttää ihoa, ja aiheuttaa kutinaa ja punoitusta. Kannattaa aika ajoin tarkistaa korujen puhtaus jo tämänkin takia. Näillä pienillä arkisilla asioilla saat korusi säilymään kauniina pitkään, kun kiinnität huomiota korujen säilytykseen, ja vältät niiden altistumista ”kolmelle koolle”; kosteudelle, kuumuudelle, sekä kemikaaleille.